Пропускане към основното съдържание

Ново начало!


Здравейте, мили приятели!

Преди броени дни се върнах в България и този път вече е за постоянно. (Доколкото нещо може да бъде постоянно в нашия модерен свят...) Искрено вярвам, че в България младите специалисти имат бъдеще, защото "камъкът си тежи на мястото". Та след цялото ми странстване през последните години е време за едно ново начало!

Блогът е моят начин се по-бързо и лесно да "стъпя с двата крака на българска земя". Ще се радвам да ми помогнете с всякакви въпроси, мнения и коментари по всички теми, които ви вълнуват. За мен психологията и превенцията на детски психологични отклонения се превърнаха в идеал и моя екзистенциална мисия. Всяка една дума и всяко едно действие, които могат да успокоят и усмихнат дете, родител или някой от нас е стъпка в правилната посока.

През следващите седмици ще се опитам да обновя блога като едно ново широко пространство за всичко, което ни вълнува. С или без предсказанията на различни култури и цивилизации за края на света през тази зима, вярвам, че е време за един нов поглед към нас самите, нашите мисли, действия и нагласи.

Добре дошли на прага на Новия свят!

Коментари

Популярни публикации от този блог

"Детето ми аутист ли е...?" - "Изгасете телевизора!"

Почти 10 години работя и консултирам родители под една или друга форма. За тези, които са се сблъсквали с моята личност, знаят, че от почти 5 години имам частна практика, където се стремя да осигуря достъпна информация относно етапите на развитие при децата, различни отклонения или подходи към отглеждане, възпитаване и образоване на деца. Но една тенденция в последно време ми направи особено силно впечатление и искам да споделя: В почти идентични ситуации (различават се само по това, кой ги е насочил да се обърнат към мен - учител, личен лекар или родителска загриженост) идват родители с един конкретен въпрос: "Детето ми аутист ли е...?" С огромна загриженост и притеснение, което се чете в очите им. Какво е общото между тях: наистина загрижени родители много интелигентни и разбрани хора с дечица около и малко преди да навършат 2 години И така като детски психолог веднага ще отговоря, че няма неподходящо време родителите да потърсят мнение на специалист за вси

Лятна бебешка ваканция!

Здравейте, приятели! Екипът на РадостИ се увеличи с още един член. Радвам се да Ви съобщя, че ни се роди момченце и ще имаме дълга лятна ваканция. Ще се видим отново на есен! :) Консултации само след предварително записан час на електронната поща: office@radostina-stoyanova.com  Ще се провеждат само в съботен ден след 7-ми юли.  

Непослушните деца - причини и подходи за справяне

Решението на всеки проблем много често се крие в това да се вгледаме в себе си. Това правило важи и когато говорим за нашите деца. Преди да се "хванем за главата", че не знаем какво да правим нашето непослушно дете, нека първо да си отговорим на следните няколко въпроса. С ръка на сърцето да погледнем как изглежда нашето ежедневие? Дайте си време да отговорите на въпросите, бъдете честни и самокритични. Резултати са важни само за Вас и Вашето дете. Допитайте се до Вашия партньор или партньорка, може би дори до роднини или близки приятели за това каква е атмосферата вкъщи.                                                                                                                                    ДА           НЕ Често ли действията се развиват бурно при вас? Атмосферата вкъщи е по-скоро шумна и неспокойна отколкото тиха и спокойна? Водите по-скоро един спонтанен отколкото регулиран начин на живот?