Пропускане към основното съдържание

КонсултацииДетски психолог 


Радостина Стоянова - Ширяев
Консултациите се провеждат  в рамките на 60 минути при предварително записан час. 
Можете да се запишете на тел. 02/ 999 9902 или 0885 215 918 и на е-майл: office@radostina-stoyanova.com 


Притеснява Ви нещо в поведението на детето или не знаете как да реагирате в сложни ситуации. През главата Ви минават сложни и притеснителни диагнози като аутизъм, хиперактивност с дефицит на внимание, опозиционно поведение, сензорни дефицити...  Нека заедно намерим отговорите на въпросите, които Ви вълнуват!Психологични области:

 • Детска клинична психология
 • Превантивна психология
 • Психология на развитието
 • Емоционална психология 
 • Педагогична психология
 • Поведенческа психология 


Целеви групи:
 • Деца в ранна и училищна възраст
 • Юноши и подрастващи
 • Родители
 • Семейства
 • Колеги от професионалните сфери, работещи с деца
Видове консултации:
 • Индивидуални
 • Семейни
 • Групови (дискусионен или семинарен характер)

Обучения и семинари

Обучения и семинари по зададена заявка на една от горепосочените теми или като част от текущата програма.
Основни теми на практически семинари:
 • Емоционална психология (Що е то емоция, може ли и трябва ли да ги регулираме емоциите?)
 • Поведенчески модели на учене (От кучето на Павлов до модерните начини да учим?)
 • Индикатори за ранни емоционални и поведенчески отклонения (Как да разпознаем проблемно поведение?
 • Първична / универсална превенция на емоционални и поведенчески отклонения (Как да предпазим децата си?)
Тренинг за деца: Немска превантивна програма за деца в предучилищна възраст
История за две морски деца, които преживяват много приключения заедно с делфина Фин, който ги води през един свят на взаимност...

Делфинът Фин ще разказва истории, ще показва картинки, ще играе с децата игри и много ще се забавляват заедно, докато станат „Експерти по чувствата”.

Програмата е минала две емпирични оценки в Германия и е достъпна в книжарниците. С разрешение на авторите програмата беше оценена в България и е доказана като работеща, пълна, универсална, превантивна програма.РадостИ - Школа за емоционално развитие вече 10 години работи заедно с Фондация "Децата на бъдещето", гр. Варна. Заедно с нашите приятели предлагаме и много други обучения за предучилищния сектор по теми като: 

“Превантивна програма за управление и решаване на различни проблеми в детските заведения”


Програма “Социално съзнание”
“Програма за квалификация на педагогически колегиум в ОДЗ и ЦДГ”
“Социални програми за решаване и управление на социални и психолого-педагогически проблеми” 

Коментари

Популярни публикации от този блог

"Детето ми аутист ли е...?" - "Изгасете телевизора!"

Почти 10 години работя и консултирам родители под една или друга форма. За тези, които са се сблъсквали с моята личност, знаят, че от почти 5 години имам частна практика, където се стремя да осигуря достъпна информация относно етапите на развитие при децата, различни отклонения или подходи към отглеждане, възпитаване и образоване на деца. Но една тенденция в последно време ми направи особено силно впечатление и искам да споделя: В почти идентични ситуации (различават се само по това, кой ги е насочил да се обърнат към мен - учител, личен лекар или родителска загриженост) идват родители с един конкретен въпрос: "Детето ми аутист ли е...?" С огромна загриженост и притеснение, което се чете в очите им. Какво е общото между тях: наистина загрижени родители много интелигентни и разбрани хора с дечица около и малко преди да навършат 2 години И така като детски психолог веднага ще отговоря, че няма неподходящо време родителите да потърсят мнение на специалист за вси

Лятна бебешка ваканция!

Здравейте, приятели! Екипът на РадостИ се увеличи с още един член. Радвам се да Ви съобщя, че ни се роди момченце и ще имаме дълга лятна ваканция. Ще се видим отново на есен! :) Консултации само след предварително записан час на електронната поща: office@radostina-stoyanova.com  Ще се провеждат само в съботен ден след 7-ми юли.  

Непослушните деца - причини и подходи за справяне

Решението на всеки проблем много често се крие в това да се вгледаме в себе си. Това правило важи и когато говорим за нашите деца. Преди да се "хванем за главата", че не знаем какво да правим нашето непослушно дете, нека първо да си отговорим на следните няколко въпроса. С ръка на сърцето да погледнем как изглежда нашето ежедневие? Дайте си време да отговорите на въпросите, бъдете честни и самокритични. Резултати са важни само за Вас и Вашето дете. Допитайте се до Вашия партньор или партньорка, може би дори до роднини или близки приятели за това каква е атмосферата вкъщи.                                                                                                                                    ДА           НЕ Често ли действията се развиват бурно при вас? Атмосферата вкъщи е по-скоро шумна и неспокойна отколкото тиха и спокойна? Водите по-скоро един спонтанен отколкото регулиран начин на живот?