Пропускане към основното съдържание

Програмата за месец Май!


Понеделник
Вторник
Сряда
Четвъртък
Петък
Събота
неделя
10:30
С деца на кафеМалки творци


11:00

Ела играй с мен!

Време за родители
Време
11:3012:00


за
12:30

13:00

Семейството!
16:0016:30

Немски език

Светът на емоциите
Забавления за всички


17:00J
17:30
18:00

18:30С деца на кафе – Срещите са предвидени за майки с дечица от 0 до 3 години, но ще се радваме на всеки решил да побъбри с нас на кафе. Това е време да се запознаем и опознаем на чаша кафе. Или с други думи „Ден на отворените врати”! 

Немски език – нашата първа и много специална група по немски език за деца на възраст между 3 и 5 години. Подкрепени от специално разработената методика KIKUS, преплетена с елементи на сугестопедията и най-вече с много игри и творчество, защото основната цел е забавлението, а допълнителните ползи са усвояването на един нов за детето език! Едно посещение включва урок и време за свободна игра, където да създадем среда за използване на езика. Цената за учебен час е 8 лева, предвидени са карти с отстъпка за месечни посещения.

Ела играй с мен – Това е нашето време да се посветим напълно на децата от 0 до 2г. Ще разгледаме заедно част от упражненията на чешката програма PEKiP, различни гимнастики от детската кинезиология, както и много приятни и забавни упражнения за сензорика. В тази най-ранна детска възраст бебенцата вече разполагат и с едно много важно умение - могат да играят. Така опознават света около себе и се приспособяват към него. Как ние можем да ги подкрепим, това ще разглеждаме на срещите всяка сряда! Цена на посещението е 5лв.

Светът на емоциите – Това е времето за психологически игри с превенционен характер, преплетени са различни поведенчески програми, арт, музико- и игрова терапия, за да научим децата предварително на качества и умения, които да им дадат увереност, самостоятелност и удовлетворение в бъдещия им път като цялостни личности. Цена на посещението е 8лв.

Малки творци – Времето, в което творим и се забавляваме, посветено на всички деца от  3 до 10-годишна възраст. Няма ограничение за детското въображение, а съответно и за тяхното творчество. Ще творим с пълни сили, всичко което можете и не можете да си помислите! Цената на заниманията варира на според използваните материали от 5 до 12 лева.

Забавления за всички – Всеки петък ще се забавляваме с танци на дискотека, с кукли на театър или ще си сътворим собствено представление, въпрос на детски желания. Забавлението и цената ще бъдат обявявани непосредствено преди съответното събитие!

Време за родители – семинари и дискусии с обучителен характер за родители.  Ще се обсъждат теми за детското развитие, практики и техники за решаване на ежедневни проблеми, а основна тема ще бъде „Децата и емоциите”. Семинарите са с продължителност от 2 часа и цена от 10лв.


Конкретните теми за всяко отделно събитие ще бъдат съобщавани предварително. Цените за заниманията са обявени на базата на единично посечение, в зависимост от занятието има месечни карти за намаление от 5-15%. 

Коментари

Популярни публикации от този блог

Лятна бебешка ваканция!

Здравейте, приятели! Екипът на РадостИ се увеличи с още един член. Радвам се да Ви съобщя, че ни се роди момченце и ще имаме дълга лятна ваканция. Ще се видим отново на есен! :) Консултации само след предварително записан час на електронната поща: office@radostina-stoyanova.com  Ще се провеждат само в съботен ден след 7-ми юли.  

"Детето ми аутист ли е...?" - "Изгасете телевизора!"

Почти 10 години работя и консултирам родители под една или друга форма. За тези, които са се сблъсквали с моята личност, знаят, че от почти 5 години имам частна практика, където се стремя да осигуря достъпна информация относно етапите на развитие при децата, различни отклонения или подходи към отглеждане, възпитаване и образоване на деца. Но една тенденция в последно време ми направи особено силно впечатление и искам да споделя: В почти идентични ситуации (различават се само по това, кой ги е насочил да се обърнат към мен - учител, личен лекар или родителска загриженост) идват родители с един конкретен въпрос: "Детето ми аутист ли е...?" С огромна загриженост и притеснение, което се чете в очите им. Какво е общото между тях: наистина загрижени родители много интелигентни и разбрани хора с дечица около и малко преди да навършат 2 години И така като детски психолог веднага ще отговоря, че няма неподходящо време родителите да потърсят мнение на специалист за вси

"Детският свят на емоциите" - психологически карти за емоционална компетентност

 Готови са!!!  Безкрайно съм щастлива, че мога най-официално да ви съобщя, че комплектът карти за емоционално развитие за деца в предучилищна възраст най-накрая е готов! Специализиран психологически комплект за работа с детските емоции, включващ 120 черно-бели карти. Картинките са специално подбрани и разделени в три смислови категории.   В първата част ще откриете лицеви изражения във вариант за момчета и момичета. Представени са шест базови емоции (радост, тъга, страх, гняв, любопитство и отвращение) и пет социални емоции (срам, вина, обида, учудване, задоволство ).  Във втората част акцентът е поставен върху позицията на тялото. Децата следва да могат да разпознаят поведенческата проява на дадена емоция в социален контекст. Третата част има за цел да подпомогне децата в разсъждаването и интерпретирането на различните емоциите и как те могат да бъдат различни за всеки, дори и когато се отнасят за една и съща ситуация.  За да станат игрите наистина забавни, можете да допълните комплек