Пропускане към основното съдържание

Семинар-дискусия за родители: "Що е то тинейджър?"
Едно такова непонятно същество, в тяло на възрастен с душа на дете, търсещо себе си, често объркано и дори самотно... А всеки път, когато се опиташ да го хванеш за ръка и да го поведеш по пътя му, то съска и ръмжи срещу теб сякаш рушиш целия му свят...

Познавате ли такива екземпляри? Отглеждате ли си ги вкъщи? Успявате ли да ги помилвате без да ви "откъснат ръката със зъби"?

Въпреки цялата ирония вложена в думите ми, вярвам, че всеки родител на тийнейджър ще разбере какво се опитвам да опиша. Трудно е да се намери правилния път към това подрастващо мъниче в тяло на голям, но ние ще се опитаме.

На 24.10.2015г (събота) ще посветим два часа на тази сложна и многопластова комуникация родител-тинейджър.

Зная, че ще ви е доста трудно да убедите вашето почти пораснало дете да дойде при онази "откачалка" психоложката, която най-вероятно ще е две глави по-ниска от вашия пораснал великан и ще приказва щуротии. И все пак аз ви обещавам, че ще бъде интересно, забавно и ще се научим на нови умения.

И за да ви предизвикам съвсем обявявам, цена за посещение на родител на семинара 20 лева, а за посещение на родител заедно с тинейджър - 15.

Задължително е предварително записване на тел: 02/ 999 99 02 или по майл. :)

Към събитието във фейсбук

Коментари

Популярни публикации от този блог

Лятна бебешка ваканция!

Здравейте, приятели! Екипът на РадостИ се увеличи с още един член. Радвам се да Ви съобщя, че ни се роди момченце и ще имаме дълга лятна ваканция. Ще се видим отново на есен! :) Консултации само след предварително записан час на електронната поща: office@radostina-stoyanova.com  Ще се провеждат само в съботен ден след 7-ми юли.  

"Детето ми аутист ли е...?" - "Изгасете телевизора!"

Почти 10 години работя и консултирам родители под една или друга форма. За тези, които са се сблъсквали с моята личност, знаят, че от почти 5 години имам частна практика, където се стремя да осигуря достъпна информация относно етапите на развитие при децата, различни отклонения или подходи към отглеждане, възпитаване и образоване на деца. Но една тенденция в последно време ми направи особено силно впечатление и искам да споделя: В почти идентични ситуации (различават се само по това, кой ги е насочил да се обърнат към мен - учител, личен лекар или родителска загриженост) идват родители с един конкретен въпрос: "Детето ми аутист ли е...?" С огромна загриженост и притеснение, което се чете в очите им. Какво е общото между тях: наистина загрижени родители много интелигентни и разбрани хора с дечица около и малко преди да навършат 2 години И така като детски психолог веднага ще отговоря, че няма неподходящо време родителите да потърсят мнение на специалист за вси

"Детският свят на емоциите" - психологически карти за емоционална компетентност

 Готови са!!!  Безкрайно съм щастлива, че мога най-официално да ви съобщя, че комплектът карти за емоционално развитие за деца в предучилищна възраст най-накрая е готов! Специализиран психологически комплект за работа с детските емоции, включващ 120 черно-бели карти. Картинките са специално подбрани и разделени в три смислови категории.   В първата част ще откриете лицеви изражения във вариант за момчета и момичета. Представени са шест базови емоции (радост, тъга, страх, гняв, любопитство и отвращение) и пет социални емоции (срам, вина, обида, учудване, задоволство ).  Във втората част акцентът е поставен върху позицията на тялото. Децата следва да могат да разпознаят поведенческата проява на дадена емоция в социален контекст. Третата част има за цел да подпомогне децата в разсъждаването и интерпретирането на различните емоциите и как те могат да бъдат различни за всеки, дори и когато се отнасят за една и съща ситуация.  За да станат игрите наистина забавни, можете да допълните комплек