Пропускане към основното съдържание

Семинар-дискусия за родители: "Що е то тинейджър?"
Едно такова непонятно същество, в тяло на възрастен с душа на дете, търсещо себе си, често объркано и дори самотно... А всеки път, когато се опиташ да го хванеш за ръка и да го поведеш по пътя му, то съска и ръмжи срещу теб сякаш рушиш целия му свят...

Познавате ли такива екземпляри? Отглеждате ли си ги вкъщи? Успявате ли да ги помилвате без да ви "откъснат ръката със зъби"?

Въпреки цялата ирония вложена в думите ми, вярвам, че всеки родител на тийнейджър ще разбере какво се опитвам да опиша. Трудно е да се намери правилния път към това подрастващо мъниче в тяло на голям, но ние ще се опитаме.

На 24.10.2015г (събота) ще посветим два часа на тази сложна и многопластова комуникация родител-тинейджър.

Зная, че ще ви е доста трудно да убедите вашето почти пораснало дете да дойде при онази "откачалка" психоложката, която най-вероятно ще е две глави по-ниска от вашия пораснал великан и ще приказва щуротии. И все пак аз ви обещавам, че ще бъде интересно, забавно и ще се научим на нови умения.

И за да ви предизвикам съвсем обявявам, цена за посещение на родител на семинара 20 лева, а за посещение на родител заедно с тинейджър - 15.

Задължително е предварително записване на тел: 02/ 999 99 02 или по майл. :)

Към събитието във фейсбук

Коментари

Популярни публикации от този блог

"Детето ми аутист ли е...?" - "Изгасете телевизора!"

Почти 10 години работя и консултирам родители под една или друга форма. За тези, които са се сблъсквали с моята личност, знаят, че от почти 5 години имам частна практика, където се стремя да осигуря достъпна информация относно етапите на развитие при децата, различни отклонения или подходи към отглеждане, възпитаване и образоване на деца. Но една тенденция в последно време ми направи особено силно впечатление и искам да споделя: В почти идентични ситуации (различават се само по това, кой ги е насочил да се обърнат към мен - учител, личен лекар или родителска загриженост) идват родители с един конкретен въпрос: "Детето ми аутист ли е...?" С огромна загриженост и притеснение, което се чете в очите им. Какво е общото между тях: наистина загрижени родители много интелигентни и разбрани хора с дечица около и малко преди да навършат 2 години И така като детски психолог веднага ще отговоря, че няма неподходящо време родителите да потърсят мнение на специалист за вси

Лятна бебешка ваканция!

Здравейте, приятели! Екипът на РадостИ се увеличи с още един член. Радвам се да Ви съобщя, че ни се роди момченце и ще имаме дълга лятна ваканция. Ще се видим отново на есен! :) Консултации само след предварително записан час на електронната поща: office@radostina-stoyanova.com  Ще се провеждат само в съботен ден след 7-ми юли.  

Непослушните деца - причини и подходи за справяне

Решението на всеки проблем много често се крие в това да се вгледаме в себе си. Това правило важи и когато говорим за нашите деца. Преди да се "хванем за главата", че не знаем какво да правим нашето непослушно дете, нека първо да си отговорим на следните няколко въпроса. С ръка на сърцето да погледнем как изглежда нашето ежедневие? Дайте си време да отговорите на въпросите, бъдете честни и самокритични. Резултати са важни само за Вас и Вашето дете. Допитайте се до Вашия партньор или партньорка, може би дори до роднини или близки приятели за това каква е атмосферата вкъщи.                                                                                                                                    ДА           НЕ Често ли действията се развиват бурно при вас? Атмосферата вкъщи е по-скоро шумна и неспокойна отколкото тиха и спокойна? Водите по-скоро един спонтанен отколкото регулиран начин на живот?