Пропускане към основното съдържание

Как ли пък Не!Нещо съвсем ново в РадостИ! От март месец започваме съвсем нова и различна група при това за тийнейджъри! 

Не, не съм сбъркала възрастовата група. Не, не се заблуждавам, че това е най-сложната територия. Не, не искам ( и не целя) да обуздавам младежкия порив на днешните юноши. Искам да им предложа време и внимание. Да им дам територия свободна от критики и обсъждания на тяхното поведение. Защо го правя ли? Защото на базата на различни психологически изследвания е доказано, че дори само 5 минути на ден да изслушаш децата за това какво ги вълнува, им дава увереност, спокойствие и възможност за рационален размисъл. Зная, че ще е трудно, но независимо от възрастта всеки има нужда от своя територия. Може би навремето читалищата са събирали младежите с дадени интереси и сега сигурна съм, че различни спортни или творчески клубове, могат да им дадат част от това време, но в случая аз няма да задавам тема или дейност, която трябва да се извърши, може да имат нужда просто да поседят, да послушат или да помълчат заедно с нас! Предлагам им моето време и знания като психолог, за да говорим за всичко, което ги вълнува - любов, приятелство, взаимоотношения, наркотици, алкохол, коли, спорт, родители... 

Какво ме кара да смятам, че ще се получи ли?

Правила съм го! Водила съм тийнейдърски групи в Германия и България и съм виждала очите на децата, когато някой иска тяхното мнение, когато някой вярва, че това какво мислят е от значение, независимо на каква банална тема са разговорите. Затова нека да им дадем възможността да управляват една дискусия, сигурна съм, че ще им се получи! 

Всеки петък от 18:30 до 20:00ч.
Цена за посещение: 10лв

Присъствието на родител не е предвидено, но съгласието на родител за участието в групата е задължително!

Родителите имат право по всяко време на обратна връзка относно обсъжданите теми!

Коментари

Популярни публикации от този блог

"Детето ми аутист ли е...?" - "Изгасете телевизора!"

Почти 10 години работя и консултирам родители под една или друга форма. За тези, които са се сблъсквали с моята личност, знаят, че от почти 5 години имам частна практика, където се стремя да осигуря достъпна информация относно етапите на развитие при децата, различни отклонения или подходи към отглеждане, възпитаване и образоване на деца. Но една тенденция в последно време ми направи особено силно впечатление и искам да споделя: В почти идентични ситуации (различават се само по това, кой ги е насочил да се обърнат към мен - учител, личен лекар или родителска загриженост) идват родители с един конкретен въпрос: "Детето ми аутист ли е...?" С огромна загриженост и притеснение, което се чете в очите им. Какво е общото между тях: наистина загрижени родители много интелигентни и разбрани хора с дечица около и малко преди да навършат 2 години И така като детски психолог веднага ще отговоря, че няма неподходящо време родителите да потърсят мнение на специалист за вси

Лятна бебешка ваканция!

Здравейте, приятели! Екипът на РадостИ се увеличи с още един член. Радвам се да Ви съобщя, че ни се роди момченце и ще имаме дълга лятна ваканция. Ще се видим отново на есен! :) Консултации само след предварително записан час на електронната поща: office@radostina-stoyanova.com  Ще се провеждат само в съботен ден след 7-ми юли.  

Непослушните деца - причини и подходи за справяне

Решението на всеки проблем много често се крие в това да се вгледаме в себе си. Това правило важи и когато говорим за нашите деца. Преди да се "хванем за главата", че не знаем какво да правим нашето непослушно дете, нека първо да си отговорим на следните няколко въпроса. С ръка на сърцето да погледнем как изглежда нашето ежедневие? Дайте си време да отговорите на въпросите, бъдете честни и самокритични. Резултати са важни само за Вас и Вашето дете. Допитайте се до Вашия партньор или партньорка, може би дори до роднини или близки приятели за това каква е атмосферата вкъщи.                                                                                                                                    ДА           НЕ Често ли действията се развиват бурно при вас? Атмосферата вкъщи е по-скоро шумна и неспокойна отколкото тиха и спокойна? Водите по-скоро един спонтанен отколкото регулиран начин на живот?