Пропускане към основното съдържание

Немски език за мъници


От  30.09.2017 започваме новата група на едно от най-сладките ни занимания, а именно "Немски език за мъници"! От 10:00 до 11:20! Уроците са веднъж седмично по час и двадесет минути и ако това ви се струва много за малки деца, веднага споделям, че това е един иновативен подход, при който "уроците" са половината време, а останалото време е предвидено за свободна игра, чрез която тренираме и използваме наученото. Когато децата са извън естествената средата на даден език, те имат нужда от подходящи условия да тренират наученото. Възрастовият диапазон е по-голям, защото така усвояват много по-лесно чрез подражание и в контакт с други деца от различни възрасти. Групите имат за цел да потопят децата в изцяло немска реч, подходящи са както за начинаещи, така и за дечица, които учат немски, но си търсят място, където да го практикуват.

Събота от 10:00-11:20ч
Времетраене: 1ч и 20мин

Цена за посещение: 12лв

Без предварително заплащане, заплаща се само конкретното посещение. Група до 6 деца. 

Въпроси и записвания може да задавате по всяко време в онлайн или директна форма. 

Водещ на групите: Радостина Стоянова

Правя тези групи от любов и носталгия към немския език. :) Завършила съм езикова гимназия с профил немски език, но заявявам категорично, че проговорих немски, когато започнах да работя с деца в Германия. Завърших там детска психология и понякога с възрастните комуникацията на немски беше много трудна. Случвало ми се е, когато съм говорила с колеги или преподаватели и са усетили грешка или акцент в начина ми на изразяване, да ме гледат много скептично и недоверчиво. Но когато си с деца, там бариерите и притеснението отпадат, за тях е важна играта, а не стопроцентовата граматика и тогава всъщност започваш да "мислиш на езика", защото няма притеснението от това да спрягаш на ум глаголи или склоняваш прилагателни. Тогава изведнъж думите сами идват по правилния начин в главата, защото следваш мелодията и синхрона на езика. Та, живях пет години в Германия и после още три на пресекулки. През първите пет по време на следването съм работила в немски семейства като детегледачка, през вторите три към една от най-големите немски туристически компании като детски аниматор. В Германия по време на следването ми съм водила поведенчески тренинги както за деца от детска градина така и за подрастващи в гимназиален курс. С две думи за моите 30 години съм работила повече с деца на немски език, отколкото на български и тези групи, които предлагам са именно с такава цел: да играем на немски език, да се потопим изцяло в езика и да се научим да мислим на немски. :) smile emoticoSpilst du mit uns? smile emoticon

Коментари

Популярни публикации от този блог

"Детето ми аутист ли е...?" - "Изгасете телевизора!"

Почти 10 години работя и консултирам родители под една или друга форма. За тези, които са се сблъсквали с моята личност, знаят, че от почти 5 години имам частна практика, където се стремя да осигуря достъпна информация относно етапите на развитие при децата, различни отклонения или подходи към отглеждане, възпитаване и образоване на деца. Но една тенденция в последно време ми направи особено силно впечатление и искам да споделя: В почти идентични ситуации (различават се само по това, кой ги е насочил да се обърнат към мен - учител, личен лекар или родителска загриженост) идват родители с един конкретен въпрос: "Детето ми аутист ли е...?" С огромна загриженост и притеснение, което се чете в очите им. Какво е общото между тях: наистина загрижени родители много интелигентни и разбрани хора с дечица около и малко преди да навършат 2 години И така като детски психолог веднага ще отговоря, че няма неподходящо време родителите да потърсят мнение на специалист за вси

Лятна бебешка ваканция!

Здравейте, приятели! Екипът на РадостИ се увеличи с още един член. Радвам се да Ви съобщя, че ни се роди момченце и ще имаме дълга лятна ваканция. Ще се видим отново на есен! :) Консултации само след предварително записан час на електронната поща: office@radostina-stoyanova.com  Ще се провеждат само в съботен ден след 7-ми юли.  

Непослушните деца - причини и подходи за справяне

Решението на всеки проблем много често се крие в това да се вгледаме в себе си. Това правило важи и когато говорим за нашите деца. Преди да се "хванем за главата", че не знаем какво да правим нашето непослушно дете, нека първо да си отговорим на следните няколко въпроса. С ръка на сърцето да погледнем как изглежда нашето ежедневие? Дайте си време да отговорите на въпросите, бъдете честни и самокритични. Резултати са важни само за Вас и Вашето дете. Допитайте се до Вашия партньор или партньорка, може би дори до роднини или близки приятели за това каква е атмосферата вкъщи.                                                                                                                                    ДА           НЕ Често ли действията се развиват бурно при вас? Атмосферата вкъщи е по-скоро шумна и неспокойна отколкото тиха и спокойна? Водите по-скоро един спонтанен отколкото регулиран начин на живот?