Пропускане към основното съдържание

Ново! Ела игра с мен! Нови групи!




Вече повече от година нашите групи "Ела играй с мен" се радват на Вашия интерес, благодаря Ви! 


Но с по-големия интерес следва да отговорим и по-точно на Вашите очаквания за полезна и приятна игра. Както повечето редовни посетители вече знаят, записвания не правя, защото много често в последния момент с бебоците нещо се променя (някой не се е наспал, някой с закъснял с обяда или закуската, на някой му никнат зъбки или просто има кофти ден). Затова продължаваме без записвания, добре дошли сте винаги, когато имаме група, но групите малко ще ги специализираме. 

"Ела играй с мен" ще се разделят на две "Бебоци" и "Мъници". И така "Бебоци" ще включва дечицата от 0 до 1г., а "Мъници" - всички сладури от 1 до 3г. Целта на това разделение, не е да сме категорични и праволинейни в изпълнението си, а да можем да обърнем максимално внимание на дечицата според тяхното моментно развитие. Или казано по друг начин с бебоците ще наблягаме повече на двигателните модели. Ще разгледаме заедно част от упражненията на чешката програма PEKiP, различни гимнастики от детската кинезиология, както и много приятни и забавни упражнения за сензорика.

А с мъници ще заложим повече на различни техники за заучаване и опознаване. Или понеже възрастта при тях може да е малко условно понятие спрямо уменията им, в сряда очакваме всички сладури, които вече могат да ходят! :) Заниманията продължават със същата сила и интерес, ще учим много нови и интересни неща! Ще се учим да сортираме, подреждаме, сглобяваме, редим, ще търсим връзки и последователност, ще развиваме фината моторика, координацията, ще се забавляваме, пеем и танцуваме, докато опознаваме себе си и света около нас!


Както всяко друго занимание и тук ще се опитаме да се нагодим според графика на дечицата и същевременно да се скрием от летните жеги. И така: "Ела играй с мен" познатото заглавие, но с възрастово разделение "Мъници" (от 1 до 3г.) остава в сряда от 10:30-12:00ч.(времетраене 1,30ч.) "Ела играй с мен" - Бебоци ще е понеделник сутрин от 9:30-10:30ч. и четвъртък от 17:00-18:00ч. (времетраене 1 час). "Творчеството за бебоци" остава с възрастов диапазон от 1г до 3г. - желателно е дечицата да могат да седят самостоятелно и да са развили добри хватателни умения. 




"Ела играй с мен" - Бебоци (0-1г.): Понеделник 09:30-10:30ч.

                                                              Петък 17:00 -18:00ч.


"Ела играй с мен" - Мъници (1-3г.): Сряда 10:30-12:00ч.







 "Творчество за бебоци" - (1-3г.): Понеделник 16:30-18:00ч.










"Децата и природата" за всички възрасти: Петък 10:30-12:00ч.




Цената за всички групи ще остане 5лв до края на лятото!!! С започването на новата учебна година заниманията ще бъдат с преференции за редовните ни посетители!!!

(За децата с цел тяхната адаптация и приятно прекарване в групите е важно съотношението и постоянството на участниците. Затова от септември месец ще има карти за посещение. Те могат да се използват в рамките на месец, според вашите възможности и настроения.)

Коментари

Популярни публикации от този блог

"Детето ми аутист ли е...?" - "Изгасете телевизора!"

Почти 10 години работя и консултирам родители под една или друга форма. За тези, които са се сблъсквали с моята личност, знаят, че от почти 5 години имам частна практика, където се стремя да осигуря достъпна информация относно етапите на развитие при децата, различни отклонения или подходи към отглеждане, възпитаване и образоване на деца. Но една тенденция в последно време ми направи особено силно впечатление и искам да споделя: В почти идентични ситуации (различават се само по това, кой ги е насочил да се обърнат към мен - учител, личен лекар или родителска загриженост) идват родители с един конкретен въпрос: "Детето ми аутист ли е...?" С огромна загриженост и притеснение, което се чете в очите им. Какво е общото между тях: наистина загрижени родители много интелигентни и разбрани хора с дечица около и малко преди да навършат 2 години И така като детски психолог веднага ще отговоря, че няма неподходящо време родителите да потърсят мнение на специалист за вси

Лятна бебешка ваканция!

Здравейте, приятели! Екипът на РадостИ се увеличи с още един член. Радвам се да Ви съобщя, че ни се роди момченце и ще имаме дълга лятна ваканция. Ще се видим отново на есен! :) Консултации само след предварително записан час на електронната поща: office@radostina-stoyanova.com  Ще се провеждат само в съботен ден след 7-ми юли.  

Непослушните деца - причини и подходи за справяне

Решението на всеки проблем много често се крие в това да се вгледаме в себе си. Това правило важи и когато говорим за нашите деца. Преди да се "хванем за главата", че не знаем какво да правим нашето непослушно дете, нека първо да си отговорим на следните няколко въпроса. С ръка на сърцето да погледнем как изглежда нашето ежедневие? Дайте си време да отговорите на въпросите, бъдете честни и самокритични. Резултати са важни само за Вас и Вашето дете. Допитайте се до Вашия партньор или партньорка, може би дори до роднини или близки приятели за това каква е атмосферата вкъщи.                                                                                                                                    ДА           НЕ Често ли действията се развиват бурно при вас? Атмосферата вкъщи е по-скоро шумна и неспокойна отколкото тиха и спокойна? Водите по-скоро един спонтанен отколкото регулиран начин на живот?