Пропускане към основното съдържание

"Вълнени истории" в РадостИ

Ура! Случи се! Една страхотна дама се съгласи и най-накрая ще ни дойде на гости, за да ни разкаже за нейните "Вълнени истории"! 


На 14.05.2017г. неделя от 10:30 часа в РадостИ ще има ателие за работа с вълна, на което Йовка Христова ще ни разкаже за вълшебствата на вълната. Ще има работилничка, на която всеки ще може да си изработи по нещо, а след това ще ни представи книгата ѝ и ще раздаде автографи. Събитието във Фейсбук


Вълшебствата покрай Йовка са безброй, първо защото твори вълшебни неща от вълна, второ защото без вълшебство аз не зная как може да е толкова безкрайно усмихната и позитивна и трето прави наистина вълшебства за специалните деца. Включително книгата ѝ има вълшебната функция да помогне да се създаде вълшебен трудо-терапевтичен център за малки вълшебници, които имат огромна нужда от подкрепа и внимание. Да зная, че има голяма тавтология в написаното, но е абсолютен факт безкрайният извор на енергия и положителен заряд, който носи Йовка. Затова съм много щастлива, че ни идва на гости! 

Едно интересно интервю с нея можете да видите ТУК


А ето и кратка презентация на книгата, от личен опит ще кажа, че е едно малко бижу с дебели корици, прекрасни цветни снимки и разкошно оформление. Едно модерно и полезно ръководство за родители, учители и терапевти. :)


Коментари

Популярни публикации от този блог

"Детето ми аутист ли е...?" - "Изгасете телевизора!"

Почти 10 години работя и консултирам родители под една или друга форма. За тези, които са се сблъсквали с моята личност, знаят, че от почти 5 години имам частна практика, където се стремя да осигуря достъпна информация относно етапите на развитие при децата, различни отклонения или подходи към отглеждане, възпитаване и образоване на деца. Но една тенденция в последно време ми направи особено силно впечатление и искам да споделя: В почти идентични ситуации (различават се само по това, кой ги е насочил да се обърнат към мен - учител, личен лекар или родителска загриженост) идват родители с един конкретен въпрос: "Детето ми аутист ли е...?" С огромна загриженост и притеснение, което се чете в очите им. Какво е общото между тях: наистина загрижени родители много интелигентни и разбрани хора с дечица около и малко преди да навършат 2 години И така като детски психолог веднага ще отговоря, че няма неподходящо време родителите да потърсят мнение на специалист за вси

Лятна бебешка ваканция!

Здравейте, приятели! Екипът на РадостИ се увеличи с още един член. Радвам се да Ви съобщя, че ни се роди момченце и ще имаме дълга лятна ваканция. Ще се видим отново на есен! :) Консултации само след предварително записан час на електронната поща: office@radostina-stoyanova.com  Ще се провеждат само в съботен ден след 7-ми юли.  

Непослушните деца - причини и подходи за справяне

Решението на всеки проблем много често се крие в това да се вгледаме в себе си. Това правило важи и когато говорим за нашите деца. Преди да се "хванем за главата", че не знаем какво да правим нашето непослушно дете, нека първо да си отговорим на следните няколко въпроса. С ръка на сърцето да погледнем как изглежда нашето ежедневие? Дайте си време да отговорите на въпросите, бъдете честни и самокритични. Резултати са важни само за Вас и Вашето дете. Допитайте се до Вашия партньор или партньорка, може би дори до роднини или близки приятели за това каква е атмосферата вкъщи.                                                                                                                                    ДА           НЕ Често ли действията се развиват бурно при вас? Атмосферата вкъщи е по-скоро шумна и неспокойна отколкото тиха и спокойна? Водите по-скоро един спонтанен отколкото регулиран начин на живот?