Упражнения за концентрирани и успешни (бъдещи) ученици

Имате ли бъдещ/а или настоящ/а ученик/чка? Подготвяте ли се за тази важна крачка - училището? Случва ли ви се да са разсеяни и невнимателни и уж простички задачи да са цяло изпитание? 
За тези проблеми и за техни възможни решения чрез движение и упражнения ще говорим на този забавен семинар за деца и родители. :) Защото тялото, мозъкът и емоциите са взаимно свързани така, че да организират сложни учебни процеси, които нашите деца трябва да изпълнят. Пригответе се за истории, музика и упражнения, а заедно с тях и известна доза теоретична информация. :) 

"Радости - Школа за емоционално развитие" заедно с Фондация "Децата на бъдещето" организира семинар за родители и деца. Основни акценти ще бъде задържане на концентрация, внимание и преодоляване на учебни блокажи в предучилищна и начална училищна възраст.

Водещ ще бъде Мая Христова, педагог с дългогодишен опит, автор на множество помагала за предучилищна възраст и вече 10 години обучител към Фондация "Децата на бъдещето", а по настоящем и председател на управителния съвет. Домакин на събитието е "РадостИ - Школа за емоционално развитие" с управител Радостина Стоянова, детски клиничен психолог с основна дейност превенция и интервенция на емоционални и поведенчески отклонения.

Кога: 
На 24.03.2018 (събота) от 13:30 до 16:00ч.

Къде: 
РадостИ, Младост 1, бл.16А /партер/

За кого: 
Родители и деца в предучилищна и начална училищна възраст

Цена: 
25лв за родител; 30 лева за родител и дете

Ще бъде весело и забавно, подгответе си удобни дрехи и обувки за упражнения! :)

Задължително записване с лично съобщение към страницата или на телефон 0885 215 918!


Теоретичната основа на семинара

През 2012 година по проектна дейност към Община Варна Фондация "Децата на бъдещето" - Център за креативно обучение по практическа педагогика и приложна психология разработи методика за работа с деца на базата на различни двигателни модели, обединяващи различни теоретични направления. 

*Програмата за обучението е авторска разработена от екипа на Центъра „Децата на бъдещето”. Апробирана е с различни акценти за различните възрасти от 0 до 10 години в рамките на проектна дейност. Интерпретирани са различни двигателни практики и онагледени с печатни материали: методики, табла, карти, тестове и др. От 2017 е и част от одобрените обучения към МОН.

КИНЕЗИОЛОГИЯТА ЗА ДЕЦА включва:

- Възпитателна кинезиология; За ранното детство е превантивна и рехабилитационна. Включва различни възрастово-диференцирани двигателни и сензорни модели. Проследява наличието и отшумяването на примитивните рефлекси. Съдейства за пробуждане и развитие на потенциалните възможности и адаптиране към света; за развитие на сензорика, движения и моторика.

- Образователна кинезиология – психически процеси, учене и поведенчески репертоар; Включва разпознаване на учебни блокажи, коригирането и премахването им, упражняване и поддържане на баланс между тялото и мозъка.
Прилага се при стрес, учебни блокажи (трудности в четене, писане, математика), трудна социална адаптация и различни състояние и нарушения в развитието на децата. Хармонизира силата на жизнената енергия (мотора на живота).

На семинара основно ще разгледаме Образователната кинезиология!

През 2012 година по проектна дейност към Община Варна Фондация "Децата на бъдещето" - Център за креативно обучение по практическа педагогика и приложнвна психология разработи методика за работа с деца на базата на различни двигателни модели, обединяващи различни теоретични направления. 

*Програмата за обучението е авторска разработена от екипа на Центъра „Децата на бъдещето”. Апробирана е с различни акценти за различните възрасти от 0 до 10 години в рамките на проектна дейност. Интерпретирани са различни двигателни практики и онагледени с печатни материали: методики, табла, карти, тестове и др. От 2017 е и част от одобрените обучения към МОН.

Коментари