Пропускане към основното съдържание

Тренинг за емоционални и социални компетенции

За тези, които не успяха да се включат миналия път, ще повторим срещата на 03.10.2015,

Започваме първа и уникална група за деца в предучилищна възраст (4-6 години) за придобиване на емоционални и социални компетенции. Подобен тип цялостен тренинг стъпва за първи път на българска земя и при това идва с научно изследване за ефективността на тренинга. :)

Какво означава социално-емоционални компетенции?
         Да можем да разпознаваме собствените си и емоциите на другите. Например: Как изглеждаме когато сме щастливи или тъжни? Можем ли да разпознаем, когато друг е щастлив или тъжен? Кога намръщеното лице е срам, тъга, отвращение или страх?
         Да можем да решаваме конфликти: Как да постъпим, когато нещо не е според желанията ни? Какво друго може да се направи, вместо да се караме?
         Да можем да изграждаме дълготрайни социални връзки (социална адаптация) или: Как да се сприятеляваме? Как да работим в група? Как да помогнем на другите?

            à Социално-емоционалните компетенции са базата, върху която се гради цялостното психическо и социално развитие на децата, те имат голямо влияние върху учебния процес и справянето на децата в различни житейски ситуации. Цел на програмата:
  à Подпомагане на социалното и емоционалното развитие на децата в предучилищна възраст
à  Предотвратяване и редуциране на често срещани поведенчески проблеми (като опозиционно-агресивно и социално-несигурно поведение)

Протичане на тренинга
         История за две морски деца, които преживяват много приключения заедно с делфина Фин, който ги води през един свят на взаимност...
         25  занимания (с времетраене около 40 минути)
à Делфинът Фин ще разказва истории, ще показва картинки, ще играе с децата игри и много ще се забавляват заедно, докато станат „Експерти по чувствата”.

Програмата е разработена в Германия от проф. д-р. Уте Коглин и проф. д-р. Франц Петерман, които се занимават предимно с превенционни програми конструирани специално за деца. Представената програма има вече две научни изследвания за оценка на ефективността в Германия. А благодарение на тяхното сътрудничество вече и в България премина през научна оценка. Резултатите отговориха на нашите очаквания и с радост ще ви ги представя на информационната среща преди започване на тренинга. Срещата ще бъде на 03.10.2015 (събота) от 10:30ч. в РадостИ - школа за емоционално развитие. На нея ще можете да зададете всички въпроси, които ви вълнуват, относно съдържанието, протичането и заплащането на тренинга. Информационната среща е безплатна, добре дошли са и родители, и дечица!

Коментари

Популярни публикации от този блог

"Детето ми аутист ли е...?" - "Изгасете телевизора!"

Почти 10 години работя и консултирам родители под една или друга форма. За тези, които са се сблъсквали с моята личност, знаят, че от почти 5 години имам частна практика, където се стремя да осигуря достъпна информация относно етапите на развитие при децата, различни отклонения или подходи към отглеждане, възпитаване и образоване на деца. Но една тенденция в последно време ми направи особено силно впечатление и искам да споделя: В почти идентични ситуации (различават се само по това, кой ги е насочил да се обърнат към мен - учител, личен лекар или родителска загриженост) идват родители с един конкретен въпрос: "Детето ми аутист ли е...?" С огромна загриженост и притеснение, което се чете в очите им. Какво е общото между тях: наистина загрижени родители много интелигентни и разбрани хора с дечица около и малко преди да навършат 2 години И така като детски психолог веднага ще отговоря, че няма неподходящо време родителите да потърсят мнение на специалист за вси

Лятна бебешка ваканция!

Здравейте, приятели! Екипът на РадостИ се увеличи с още един член. Радвам се да Ви съобщя, че ни се роди момченце и ще имаме дълга лятна ваканция. Ще се видим отново на есен! :) Консултации само след предварително записан час на електронната поща: office@radostina-stoyanova.com  Ще се провеждат само в съботен ден след 7-ми юли.  

"Детският свят на емоциите" - психологически карти за емоционална компетентност

 Готови са!!!  Безкрайно съм щастлива, че мога най-официално да ви съобщя, че комплектът карти за емоционално развитие за деца в предучилищна възраст най-накрая е готов! Специализиран психологически комплект за работа с детските емоции, включващ 120 черно-бели карти. Картинките са специално подбрани и разделени в три смислови категории.   В първата част ще откриете лицеви изражения във вариант за момчета и момичета. Представени са шест базови емоции (радост, тъга, страх, гняв, любопитство и отвращение) и пет социални емоции (срам, вина, обида, учудване, задоволство ).  Във втората част акцентът е поставен върху позицията на тялото. Децата следва да могат да разпознаят поведенческата проява на дадена емоция в социален контекст. Третата част има за цел да подпомогне децата в разсъждаването и интерпретирането на различните емоциите и как те могат да бъдат различни за всеки, дори и когато се отнасят за една и съща ситуация.  За да станат игрите наистина забавни, можете да допълните комплек