Пропускане към основното съдържание

Емоционални игри с Фин - Тренинг за социални и емоционални компетенции

Едно от основните занимания в РадостИ са психологическите игри, по време на които учим умения, които са ни важни, за да се справяме по-лесно с житейските предизвикателства. И понеже това не е училище в общоприетия смисъл, тетрадка и молив не ни трябват, но пък игрите, подскачането, говоренето в час, подаването на бележки са задължителни...
Какво включва учебната ни програма? Теми като: 1. Емоции
2. Приятелство
3. Търпение
4. Внимание
5. Правила
6. Толерантност
7. ОбщуванеИли както психолозите ги наричаме ЕМОЦИОНАЛНИ И СОЦИАЛНИ КОМПЕТЕНЦИИ
Защо са ни нужни ли? - Защото те ни правят по-желани приятели, по-добри ученици... А  в последствие: по-мотивирани работници, по-емпатични ръководители, по-желани интимни партньори, по-уверени и самостоятелни личности, които знаят до къде се простират възможностите им и кога да потърсят помощ, ако им е необходима.

Заниманията са 25, водещ и разказвач е делфинът Фин, децата русалки му помагат в игрите, а октоподът Вини е претворяването на лично "Аз" в ситуациите. В основата си заниманията използват похвати от когнитивно-поведенческата психология, базирани на немска превенционна програма, получила своята оценка за ефективност в България. Подходящи са за деца от 3 до 6 години. Провеждат се всяка седмица в сряда от 17:30 с времетраене от 1 час, цена за посещение 12лв.

Заниманията се водят от детски клиничен психолог.

Коментари

Популярни публикации от този блог

"Детето ми аутист ли е...?" - "Изгасете телевизора!"

Почти 10 години работя и консултирам родители под една или друга форма. За тези, които са се сблъсквали с моята личност, знаят, че от почти 5 години имам частна практика, където се стремя да осигуря достъпна информация относно етапите на развитие при децата, различни отклонения или подходи към отглеждане, възпитаване и образоване на деца. Но една тенденция в последно време ми направи особено силно впечатление и искам да споделя: В почти идентични ситуации (различават се само по това, кой ги е насочил да се обърнат към мен - учител, личен лекар или родителска загриженост) идват родители с един конкретен въпрос: "Детето ми аутист ли е...?" С огромна загриженост и притеснение, което се чете в очите им. Какво е общото между тях: наистина загрижени родители много интелигентни и разбрани хора с дечица около и малко преди да навършат 2 години И така като детски психолог веднага ще отговоря, че няма неподходящо време родителите да потърсят мнение на специалист за вси

Лятна бебешка ваканция!

Здравейте, приятели! Екипът на РадостИ се увеличи с още един член. Радвам се да Ви съобщя, че ни се роди момченце и ще имаме дълга лятна ваканция. Ще се видим отново на есен! :) Консултации само след предварително записан час на електронната поща: office@radostina-stoyanova.com  Ще се провеждат само в съботен ден след 7-ми юли.  

Непослушните деца - причини и подходи за справяне

Решението на всеки проблем много често се крие в това да се вгледаме в себе си. Това правило важи и когато говорим за нашите деца. Преди да се "хванем за главата", че не знаем какво да правим нашето непослушно дете, нека първо да си отговорим на следните няколко въпроса. С ръка на сърцето да погледнем как изглежда нашето ежедневие? Дайте си време да отговорите на въпросите, бъдете честни и самокритични. Резултати са важни само за Вас и Вашето дете. Допитайте се до Вашия партньор или партньорка, може би дори до роднини или близки приятели за това каква е атмосферата вкъщи.                                                                                                                                    ДА           НЕ Често ли действията се развиват бурно при вас? Атмосферата вкъщи е по-скоро шумна и неспокойна отколкото тиха и спокойна? Водите по-скоро един спонтанен отколкото регулиран начин на живот?