Пропускане към основното съдържание


"Емоционална въртележка" се завръща! Въпреки че официалното завръщане на едно от любимите занимания трябваше да е през ноември, толкова много въпроси имаше за това кога отново ще има занимания за по-големи деца, че не успях да дочакам. Освен това едно толкова интересно събитие се задава, а именно Хелуин!


Признавам Хелуин не ме изпълва с особен ентусиазъм, но пък поводът е изключително подходящ, за да поговорим за емоцията СТРАХ. Кога и защо се страхуваме, полезна или вредна е тази емоция? Можем ли да я разпознаваме и контролираме?

Творческата част, която съпътства размислите ни по темата също ще съответства на размишленията ни. Ще си направим чудовища от творчески материали, ще има табло на страха, което ритуално ще унищожим. И още, и още... За желаещите ще има и грим. :)

Дали няма да има и някоя друга изненада до известна степен ще зависи и от самите деца. :)

Начало на заниманието: 14:00
Продължителност: 1,5 часа
Цена: 10лв
Присъствието на родител не е задължително.

Записване: на телефон 0885 215 918 и със съобщение към страницата на РадостИ

Коментари

Популярни публикации от този блог

"Детето ми аутист ли е...?" - "Изгасете телевизора!"

Почти 10 години работя и консултирам родители под една или друга форма. За тези, които са се сблъсквали с моята личност, знаят, че от почти 5 години имам частна практика, където се стремя да осигуря достъпна информация относно етапите на развитие при децата, различни отклонения или подходи към отглеждане, възпитаване и образоване на деца. Но една тенденция в последно време ми направи особено силно впечатление и искам да споделя: В почти идентични ситуации (различават се само по това, кой ги е насочил да се обърнат към мен - учител, личен лекар или родителска загриженост) идват родители с един конкретен въпрос: "Детето ми аутист ли е...?" С огромна загриженост и притеснение, което се чете в очите им. Какво е общото между тях: наистина загрижени родители много интелигентни и разбрани хора с дечица около и малко преди да навършат 2 години И така като детски психолог веднага ще отговоря, че няма неподходящо време родителите да потърсят мнение на специалист за вси

Лятна бебешка ваканция!

Здравейте, приятели! Екипът на РадостИ се увеличи с още един член. Радвам се да Ви съобщя, че ни се роди момченце и ще имаме дълга лятна ваканция. Ще се видим отново на есен! :) Консултации само след предварително записан час на електронната поща: office@radostina-stoyanova.com  Ще се провеждат само в съботен ден след 7-ми юли.  

Непослушните деца - причини и подходи за справяне

Решението на всеки проблем много често се крие в това да се вгледаме в себе си. Това правило важи и когато говорим за нашите деца. Преди да се "хванем за главата", че не знаем какво да правим нашето непослушно дете, нека първо да си отговорим на следните няколко въпроса. С ръка на сърцето да погледнем как изглежда нашето ежедневие? Дайте си време да отговорите на въпросите, бъдете честни и самокритични. Резултати са важни само за Вас и Вашето дете. Допитайте се до Вашия партньор или партньорка, може би дори до роднини или близки приятели за това каква е атмосферата вкъщи.                                                                                                                                    ДА           НЕ Често ли действията се развиват бурно при вас? Атмосферата вкъщи е по-скоро шумна и неспокойна отколкото тиха и спокойна? Водите по-скоро един спонтанен отколкото регулиран начин на живот?