Представяне на "Брейн баланс", "Синдром на функционална несвързаност" и психо-неврологични подходи


Съвсем скоро Фондация "Децата на бъдещето" празнува своята десета годишнина, време през което Ви представихме и продължаваме да Ви представяме различни методи за работа с деца от сферата на практическата педагогика и приложната психология. 

Интервю с председателя на Фондацията г-жа Мая Христова пред Радио Варна относно 10 годишнината можете да чуете на следния адрес: http://bnr.bg/varna/post/100837048/otlichen-6-na-18-mai


Следващото събитие, което Ви представяме е информационен семинар.


Какво?

"Подкрепа на деца със Синдром на функционална несвързаност".

Четири основни теми ще дискутираме на информационния семинар: 


- Диагностика и разграничаване на симптоматиката на Синдром с функционална несвързаност, отколнения в аутистичния спектър, сензорно интегративни дисфункции и обучителни трудности

- Ранна превенция и примитивни рефлекси 
- Сензомоторни програми за мозъчно балансиране като терапия и в домашни условия 
- Игрови подходи при Синдром на функционална несвързаност от практиката на специалният педагог

Кога?

04.07.2017.от 10:00 до 12:30ч. 

Кой?


За опита на Фондация "Децата на бъдещето" при използването на различни терапевтични подходи за неврологично въздействие ще сподели председателя на фондацията Мая Христова, педагог с дългогодишен опит при работа с деца с обучителни трудности. Част от методиките, с които ще Ви запознае са: "Кинезиология за деца" - фондацията я апробира и прилага вече 10 години; "Брейн баланс" - разучава особеностите на програмата от 3 години; "Мозъчно дишане" - източна техника за регулиране на мозъчните процеси и др. 


Относно диагностика и разграничаване на симптоматиките гледна точка и позиция ще представи Радостина Стоянова, детски клиничен психолог със специализация емоционални поведенчески отклонения в Университет Бремен, Германия.


Експертна позиция и супервизия по тематиката предоставя доц. Диана Димитрова, доктор по психология. Основател на първото „Училище за родители“ с гр. Варна през 1999г и председател към момента на Асоциация „Училища за родители“.Специализирала е пренатална психология в гр.Брюксел /Белгия/. Автор е на „Пренатална и перинатална психология“ – Програма за родителска подготовка, която излиза през 2011г. По настоящем е Директор на Филиал – Велико Търново на Медицински университет – Варна.


Опит и практически съвети споделя Любомира Манолова, специален педагог със дългогодишна практика с деца с различни отклонения във Варна.


Къде?


Място на провеждане: "Дворецът на щастливите хора", гр. София, ж.к. Младост 1, ул. "Димитър Доспевски" 9А (до метростанция "Младост 1") https://dvorec.bg/contact/


Колко?


Такса за участие: 25лв


За кого?

В семинара могат да се включат както специалисти работещи с деца в сферата на подпомагането, така и родители, които желаят да се запознаят с методи за подпомагане в домашни условия.

Семинарът е със задължително предварително записване и заплащане по банков път., краен срок за записване 26.06.2017.

Моля, изпратете Вашата заявка на адрес: office@childrenofthefuture-bg.org До два работни дни ще получите потвърждение и данни за банков превод.

За допълнителна информация:

Мая Христова 0888 432 880 
Председател на УС на Фондация "Децата на бъдещето"

Радостина Стоянова 0885 215 918 

РадостИ - Школа за емоционално развитие, официален представител на Фондация "Децата на бъдещето" за град София

Коментари