Пропускане към основното съдържание

Детските емоции и общуването - Семинар за родители


Получих много запитвания кога отново ще има училище за родители, отговорът е на 10.02.2018 от 12:30ч. 

Темата на "Училището за родители" този път е свързана с детските емоции, около които винаги възникват много въпроси, как, кога, защо? Емоциите от своя страна са директен мост, по който се предава общуването. Ето защо често не ни се получава комуникацията така както искаме, защото ние или детето сме били във вихрушка от емоции, които са насочили разговора в една или друга посока. Какво трябва да знаем, кога да започнем, какво можем да обясним на детето и как да подходим така, че от малко емоционално човече да възпитаме осъзнато дете. Задачата хич не е лесна и универсална рецепта няма, но вярвам, че ще намерите на този семинар още полезни идеи за вашия родителски арсенал от подходи. 

Ще създадем една приятна атмосфера с полезна информация, много въпроси от ваша страна и леко разтоварване след работната седмица.

Водещ на семинарите: Радостина Стоянова - детски клиничен психолог ( www.radostina-stoyanova.com )

Цена: 15 лв.

Капацитет на групата е до 8 човека

Изисква се предварително записване на телефон: 02/ 999 99 02 или на съобщение към страницата. Събитието във Фейсбук може да проследите тук

Коментари

Популярни публикации от този блог

"Детето ми аутист ли е...?" - "Изгасете телевизора!"

Почти 10 години работя и консултирам родители под една или друга форма. За тези, които са се сблъсквали с моята личност, знаят, че от почти 5 години имам частна практика, където се стремя да осигуря достъпна информация относно етапите на развитие при децата, различни отклонения или подходи към отглеждане, възпитаване и образоване на деца. Но една тенденция в последно време ми направи особено силно впечатление и искам да споделя: В почти идентични ситуации (различават се само по това, кой ги е насочил да се обърнат към мен - учител, личен лекар или родителска загриженост) идват родители с един конкретен въпрос: "Детето ми аутист ли е...?" С огромна загриженост и притеснение, което се чете в очите им. Какво е общото между тях: наистина загрижени родители много интелигентни и разбрани хора с дечица около и малко преди да навършат 2 години И така като детски психолог веднага ще отговоря, че няма неподходящо време родителите да потърсят мнение на специалист за вси

Лятна бебешка ваканция!

Здравейте, приятели! Екипът на РадостИ се увеличи с още един член. Радвам се да Ви съобщя, че ни се роди момченце и ще имаме дълга лятна ваканция. Ще се видим отново на есен! :) Консултации само след предварително записан час на електронната поща: office@radostina-stoyanova.com  Ще се провеждат само в съботен ден след 7-ми юли.  

Непослушните деца - причини и подходи за справяне

Решението на всеки проблем много често се крие в това да се вгледаме в себе си. Това правило важи и когато говорим за нашите деца. Преди да се "хванем за главата", че не знаем какво да правим нашето непослушно дете, нека първо да си отговорим на следните няколко въпроса. С ръка на сърцето да погледнем как изглежда нашето ежедневие? Дайте си време да отговорите на въпросите, бъдете честни и самокритични. Резултати са важни само за Вас и Вашето дете. Допитайте се до Вашия партньор или партньорка, може би дори до роднини или близки приятели за това каква е атмосферата вкъщи.                                                                                                                                    ДА           НЕ Често ли действията се развиват бурно при вас? Атмосферата вкъщи е по-скоро шумна и неспокойна отколкото тиха и спокойна? Водите по-скоро един спонтанен отколкото регулиран начин на живот?