Пропускане към основното съдържание

Детските емоции - Работилница за родители и децаТемата на "Училището за родители" на 09.02.2019. от 10:30ч ще е свързана с детските емоции, около които винаги възникват много въпроси, как, кога, защо? Емоциите от своя страна са директен мост, по който се предава общуването. Ето защо често не ни се получава комуникацията така както искаме, защото ние или детето сме били във вихрушка от емоции, които са насочили разговора в една или друга посока. Какво трябва да знаем, кога да започнем, какво можем да обясним на детето и как да подходим така, че от малко емоционално човече да възпитаме осъзнато дете. Задачата хич не е лесна и универсална рецепта няма, но вярвам, че ще намерите на този семинар още полезни идеи за вашия родителски арсенал от подходи. 

За да разчупим обстановката и за да можем да приложим на практика това, което ще обсъждаме, този път ви каня да се включите заедно с детето си. Тренингът е подходящ за деца от 5 до 8 години. 

Ще създадем една приятна атмосфера с полезна информация, много въпроси от ваша страна и леко разтоварванe.

Водещ на семинарите: Радостина Стоянова - детски клиничен психолог ( www.radostina-stoyanova.com )

Цена: 20 лв. за двойка родител-дете, заплаща се на място

Капацитет на групата е до 7 двойки родител-дете

Изисква се записване във формата: 

https://docs.google.com/forms/d/13rsvqgFmqPZsRM3s-OBtjd1Do0YE5MMijWqsTMUVbl8/edit 

Във формата има възможност предварително да зададете въпроси. За повече информация можете да изпратите и съобщение на страницата на РадостИ. Очаквам Ви!

Коментари

Популярни публикации от този блог

Лятна бебешка ваканция!

Здравейте, приятели! Екипът на РадостИ се увеличи с още един член. Радвам се да Ви съобщя, че ни се роди момченце и ще имаме дълга лятна ваканция. Ще се видим отново на есен! :) Консултации само след предварително записан час на електронната поща: office@radostina-stoyanova.com  Ще се провеждат само в съботен ден след 7-ми юли.  

"Детето ми аутист ли е...?" - "Изгасете телевизора!"

Почти 10 години работя и консултирам родители под една или друга форма. За тези, които са се сблъсквали с моята личност, знаят, че от почти 5 години имам частна практика, където се стремя да осигуря достъпна информация относно етапите на развитие при децата, различни отклонения или подходи към отглеждане, възпитаване и образоване на деца. Но една тенденция в последно време ми направи особено силно впечатление и искам да споделя: В почти идентични ситуации (различават се само по това, кой ги е насочил да се обърнат към мен - учител, личен лекар или родителска загриженост) идват родители с един конкретен въпрос: "Детето ми аутист ли е...?" С огромна загриженост и притеснение, което се чете в очите им. Какво е общото между тях: наистина загрижени родители много интелигентни и разбрани хора с дечица около и малко преди да навършат 2 години И така като детски психолог веднага ще отговоря, че няма неподходящо време родителите да потърсят мнение на специалист за вси

"Детският свят на емоциите" - психологически карти за емоционална компетентност

 Готови са!!!  Безкрайно съм щастлива, че мога най-официално да ви съобщя, че комплектът карти за емоционално развитие за деца в предучилищна възраст най-накрая е готов! Специализиран психологически комплект за работа с детските емоции, включващ 120 черно-бели карти. Картинките са специално подбрани и разделени в три смислови категории.   В първата част ще откриете лицеви изражения във вариант за момчета и момичета. Представени са шест базови емоции (радост, тъга, страх, гняв, любопитство и отвращение) и пет социални емоции (срам, вина, обида, учудване, задоволство ).  Във втората част акцентът е поставен върху позицията на тялото. Децата следва да могат да разпознаят поведенческата проява на дадена емоция в социален контекст. Третата част има за цел да подпомогне децата в разсъждаването и интерпретирането на различните емоциите и как те могат да бъдат различни за всеки, дори и когато се отнасят за една и съща ситуация.  За да станат игрите наистина забавни, можете да допълните комплек