Пропускане към основното съдържание

Емоции през октомври

През октомври ви предлагам наситена емоционална програма!
На 5-ти октомври (събота) от 9:30ч. ви очаквам на семинар-дискусия за родители "Детските емоционални кризи". Макар да се бях настроила за друга тема за дискусията за родители, бързата анкета показа, че тази е по-належаща. Затова ако имате интерес към емоциите като родител в най-практичната им част, а именно емоционалните кризи, заповядайте още тази събота и не забравяйте да заявите своето присъствие на e-mail office@radostina-stoyanova.com, на тел. 0885 215 918 или със съобщение към Фейсбук страницата на РадостИ.


Линк към събитието във Фейсбук ТУК
Следващата дата е 12-ти октомври (събота) с темата "Емоции и емоционално развитие", когато ще говорим за детските емоции, но вече на по-специализирано ниво за всички, които се нуждаят от по-задълбочени познания и сертификат за присъствие. В рамките на полудневно обучение в сътрудничество с Фондация "Децата на бъдещето" ще разгледаме следните теми:

- Емоция (популярно и научно разбиране); Произход и развитие на емоциите; Емоции, чувства и емоционални състояния
- Психология на емоциите – неврологични аспекти
- Етапи на развитие на емоциите
- Компетентност и интелигентност – прилики и разлики; Емоционална компетентност; Ключови умения според Каролин Саарни; Емоционалните компетенции като предпоставка за социални такива
- Емоциите като част от детското ежедневие; Детските емоционални кризи
- Емоциите и когнитивните умения при децата
- Емоциите и екзекутивните функции - развитие и изграждане на компетенции
- Емоциите и деца със специални образователни потребности


За записвания, моля, да попълните следната форма за участие ТУК . За допълнителни въпроси: office@radostina-stoyanova.

В края на октомври отново ще започне и групата "Емоции с Фин" за деца от 4 до 7:
Психологическите игри, по време на които учим умения, които са ни важни, за да се справяме по-лесно с житейските предизвикателства. И понеже това не е училище в общоприетия смисъл, тетрадка и молив не ни трябват, но пък игрите, подскачането, говоренето в час, подаването на бележки са задължителни...

Какво включва учебната ни програма? Теми като:
1. Емоции
2. Приятелство
3. Търпение
4. Внимание
5. Правила
6. Толерантност
7. Общуване
Или както психолозите ги наричаме ЕМОЦИОНАЛНИ И СОЦИАЛНИ КОМПЕТЕНЦИИ.
Защо са ни нужни ли? - Защото те ни правят по-желани приятели, по-добри ученици... а в последствие: по-мотивирани работници, по-емпатични ръководители, по-желани интимни партньори, по-уверени и самостоятелни личности, които знаят до къде се простират възможностите им и кога да потърсят помощ, ако им е необходима.
Водещ и разказвач е делфинът Фин, децата русалки му помагат в игрите, а октоподът Вини е претворяването на лично "Аз" в ситуациите. В основата си заниманията изполват похвати от когнитивно-поведенческата психология, базирани на немска превенционна програма, получила своята оценка за ефективност в България.

Коментари

Популярни публикации от този блог

"Детето ми аутист ли е...?" - "Изгасете телевизора!"

Почти 10 години работя и консултирам родители под една или друга форма. За тези, които са се сблъсквали с моята личност, знаят, че от почти 5 години имам частна практика, където се стремя да осигуря достъпна информация относно етапите на развитие при децата, различни отклонения или подходи към отглеждане, възпитаване и образоване на деца. Но една тенденция в последно време ми направи особено силно впечатление и искам да споделя: В почти идентични ситуации (различават се само по това, кой ги е насочил да се обърнат към мен - учител, личен лекар или родителска загриженост) идват родители с един конкретен въпрос: "Детето ми аутист ли е...?" С огромна загриженост и притеснение, което се чете в очите им. Какво е общото между тях: наистина загрижени родители много интелигентни и разбрани хора с дечица около и малко преди да навършат 2 години И така като детски психолог веднага ще отговоря, че няма неподходящо време родителите да потърсят мнение на специалист за вси

Лятна бебешка ваканция!

Здравейте, приятели! Екипът на РадостИ се увеличи с още един член. Радвам се да Ви съобщя, че ни се роди момченце и ще имаме дълга лятна ваканция. Ще се видим отново на есен! :) Консултации само след предварително записан час на електронната поща: office@radostina-stoyanova.com  Ще се провеждат само в съботен ден след 7-ми юли.  

Непослушните деца - причини и подходи за справяне

Решението на всеки проблем много често се крие в това да се вгледаме в себе си. Това правило важи и когато говорим за нашите деца. Преди да се "хванем за главата", че не знаем какво да правим нашето непослушно дете, нека първо да си отговорим на следните няколко въпроса. С ръка на сърцето да погледнем как изглежда нашето ежедневие? Дайте си време да отговорите на въпросите, бъдете честни и самокритични. Резултати са важни само за Вас и Вашето дете. Допитайте се до Вашия партньор или партньорка, може би дори до роднини или близки приятели за това каква е атмосферата вкъщи.                                                                                                                                    ДА           НЕ Често ли действията се развиват бурно при вас? Атмосферата вкъщи е по-скоро шумна и неспокойна отколкото тиха и спокойна? Водите по-скоро един спонтанен отколкото регулиран начин на живот?