Емоции през октомври

През октомври ви предлагам наситена емоционална програма!
На 5-ти октомври (събота) от 9:30ч. ви очаквам на семинар-дискусия за родители "Детските емоционални кризи". Макар да се бях настроила за друга тема за дискусията за родители, бързата анкета показа, че тази е по-належаща. Затова ако имате интерес към емоциите като родител в най-практичната им част, а именно емоционалните кризи, заповядайте още тази събота и не забравяйте да заявите своето присъствие на e-mail office@radostina-stoyanova.com, на тел. 0885 215 918 или със съобщение към Фейсбук страницата на РадостИ.


Линк към събитието във Фейсбук ТУК
Следващата дата е 12-ти октомври (събота) с темата "Емоции и емоционално развитие", когато ще говорим за детските емоции, но вече на по-специализирано ниво за всички, които се нуждаят от по-задълбочени познания и сертификат за присъствие. В рамките на полудневно обучение в сътрудничество с Фондация "Децата на бъдещето" ще разгледаме следните теми:

- Емоция (популярно и научно разбиране); Произход и развитие на емоциите; Емоции, чувства и емоционални състояния
- Психология на емоциите – неврологични аспекти
- Етапи на развитие на емоциите
- Компетентност и интелигентност – прилики и разлики; Емоционална компетентност; Ключови умения според Каролин Саарни; Емоционалните компетенции като предпоставка за социални такива
- Емоциите като част от детското ежедневие; Детските емоционални кризи
- Емоциите и когнитивните умения при децата
- Емоциите и екзекутивните функции - развитие и изграждане на компетенции
- Емоциите и деца със специални образователни потребности


За записвания, моля, да попълните следната форма за участие ТУК . За допълнителни въпроси: office@radostina-stoyanova.

В края на октомври отново ще започне и групата "Емоции с Фин" за деца от 4 до 7:
Психологическите игри, по време на които учим умения, които са ни важни, за да се справяме по-лесно с житейските предизвикателства. И понеже това не е училище в общоприетия смисъл, тетрадка и молив не ни трябват, но пък игрите, подскачането, говоренето в час, подаването на бележки са задължителни...

Какво включва учебната ни програма? Теми като:
1. Емоции
2. Приятелство
3. Търпение
4. Внимание
5. Правила
6. Толерантност
7. Общуване
Или както психолозите ги наричаме ЕМОЦИОНАЛНИ И СОЦИАЛНИ КОМПЕТЕНЦИИ.
Защо са ни нужни ли? - Защото те ни правят по-желани приятели, по-добри ученици... а в последствие: по-мотивирани работници, по-емпатични ръководители, по-желани интимни партньори, по-уверени и самостоятелни личности, които знаят до къде се простират възможностите им и кога да потърсят помощ, ако им е необходима.
Водещ и разказвач е делфинът Фин, децата русалки му помагат в игрите, а октоподът Вини е претворяването на лично "Аз" в ситуациите. В основата си заниманията изполват похвати от когнитивно-поведенческата психология, базирани на немска превенционна програма, получила своята оценка за ефективност в България.

Коментари