Пропускане към основното съдържание

Специализирано обучение: Емоции и емоционално развитие


Емоциите при децата са често коментирана тема, която в последните години придоби голяма популярност. РадостИ - Школа за емоционално развитие е психологическа практика, която е естествено продължение на двугодишен проект в сферата на детските емоции и вече десетгодишни проучвания в областта. В сътрудничество с Фондация "Децата на бъдещето" сме провеждали множество обучения свързани с детските емоции. А сега Ви предлагаме и следващата тема за специалисти и заинтересовани на 14.06.2020., която ще разгледа следните теми:

- Емоция (популярно и научно разбиране); Произход и развитие на емоциите; Емоции, чувства и емоционални състояния
- Психология на емоциите – неврологични аспекти
- Етапи на развитие на емоциите
- Компетентност и интелигентност – прилики и разлики; Емоционална компетентност; Ключови умения според Каролин Саарни; Емоционалните компетенции като предпоставка за социални такива
- Емоциите като част от детското ежедневие; Детските емоционални кризи
- Емоциите и когнитивните умения при децата
- Емоциите и екзекутивните функции - развитие и изграждане на компетенции
- Емоциите и деца със специални образователни потребности

Семинарът ще има теоретична и практическа част.

Водещ на обучението е Радостина Стоянова, детски клиничен психолог с основна дейност превенция и интервенция на емоционални и поведенчески отклонения, управител и психолог в РадостИ. Дипломиран психолог в Университет Бремен (Германия).

За кого: Събитието е подходящо както за професионалисти: педагози, логопеди психолози, ресурсни учители и други, работещи с деца в детски заведения, така и за родители и интересуващи се от темата.

Къде: София, ж.к. Младост 1, бл. 16А, РадостИ - Школа за емоционално развитие

Цена: 55лв.

Таксата за присъстващите включва сертификат, информационни материали и кафе-пауза.

Записване:
Моля да попълните следната форма:
https://docs.google.com/forms/d/1kOQwuwtxS0xw8aVo_jQbCeId5PD64JzGqaGOrq-aDVk/edit

Ще получите отговор на е-мейл в рамките на 2 работни дни с потвърждение.

Коментари

Популярни публикации от този блог

"Детето ми аутист ли е...?" - "Изгасете телевизора!"

Почти 10 години работя и консултирам родители под една или друга форма. За тези, които са се сблъсквали с моята личност, знаят, че от почти 5 години имам частна практика, където се стремя да осигуря достъпна информация относно етапите на развитие при децата, различни отклонения или подходи към отглеждане, възпитаване и образоване на деца. Но една тенденция в последно време ми направи особено силно впечатление и искам да споделя: В почти идентични ситуации (различават се само по това, кой ги е насочил да се обърнат към мен - учител, личен лекар или родителска загриженост) идват родители с един конкретен въпрос: "Детето ми аутист ли е...?" С огромна загриженост и притеснение, което се чете в очите им. Какво е общото между тях: наистина загрижени родители много интелигентни и разбрани хора с дечица около и малко преди да навършат 2 години И така като детски психолог веднага ще отговоря, че няма неподходящо време родителите да потърсят мнение на специалист за вси

Лятна бебешка ваканция!

Здравейте, приятели! Екипът на РадостИ се увеличи с още един член. Радвам се да Ви съобщя, че ни се роди момченце и ще имаме дълга лятна ваканция. Ще се видим отново на есен! :) Консултации само след предварително записан час на електронната поща: office@radostina-stoyanova.com  Ще се провеждат само в съботен ден след 7-ми юли.  

Непослушните деца - причини и подходи за справяне

Решението на всеки проблем много често се крие в това да се вгледаме в себе си. Това правило важи и когато говорим за нашите деца. Преди да се "хванем за главата", че не знаем какво да правим нашето непослушно дете, нека първо да си отговорим на следните няколко въпроса. С ръка на сърцето да погледнем как изглежда нашето ежедневие? Дайте си време да отговорите на въпросите, бъдете честни и самокритични. Резултати са важни само за Вас и Вашето дете. Допитайте се до Вашия партньор или партньорка, може би дори до роднини или близки приятели за това каква е атмосферата вкъщи.                                                                                                                                    ДА           НЕ Често ли действията се развиват бурно при вас? Атмосферата вкъщи е по-скоро шумна и неспокойна отколкото тиха и спокойна? Водите по-скоро един спонтанен отколкото регулиран начин на живот?