Пропускане към основното съдържание

Какво да очаквате в РадостИ през октомври?

 Програмата за октомври вече е качена и предстоят много и интересни занимания:

За мъниците от 1 до 3 години съм подготвила игри всеки понеделник и сряда от 10:30 до 11:30. В понеделник ще творим с "Творчество за бебоци", а в сряда ще учим в "Ела, играй с мен!"

За предучилищна възраст от 4 до 7 години има занимания "Немски език за деца" вторник и четвъртък от 15:30 до 17:00ч и емоционална интелигентност "Емоции с Фин и децата русалки" в понеделник и сряда от 16:00 до 17:00ч.

За родителите на 18.10.2020 (неделя) съм подготвила две специални събития. Лекция посветена на "Детските емоции", която ще е безплатно онлайн и е част от седмицата за "Емоционална интелигентност" организирана от Академия за родители. Същият ден ще бъде и специалният тренинг за деца и родители, който подготвяме заедно с Фондация "Децата на бъдещето", "Упражнения за умни и спокойни деца"

За специалисти сме подготвили три обучения на 17.10.2020 "Възпитателна кинезиология за деца", на 24.10.2020 "Анти-стрес техники за детски групи" и на 25.10.2020 "Образователна кинезиология за деца".


Всички събития може да намерите и на Фейсбук страницата на РадостИ - Школа за емоционално развитиеКоментари

Популярни публикации от този блог

Лятна бебешка ваканция!

Здравейте, приятели! Екипът на РадостИ се увеличи с още един член. Радвам се да Ви съобщя, че ни се роди момченце и ще имаме дълга лятна ваканция. Ще се видим отново на есен! :) Консултации само след предварително записан час на електронната поща: office@radostina-stoyanova.com  Ще се провеждат само в съботен ден след 7-ми юли.  

"Детето ми аутист ли е...?" - "Изгасете телевизора!"

Почти 10 години работя и консултирам родители под една или друга форма. За тези, които са се сблъсквали с моята личност, знаят, че от почти 5 години имам частна практика, където се стремя да осигуря достъпна информация относно етапите на развитие при децата, различни отклонения или подходи към отглеждане, възпитаване и образоване на деца. Но една тенденция в последно време ми направи особено силно впечатление и искам да споделя: В почти идентични ситуации (различават се само по това, кой ги е насочил да се обърнат към мен - учител, личен лекар или родителска загриженост) идват родители с един конкретен въпрос: "Детето ми аутист ли е...?" С огромна загриженост и притеснение, което се чете в очите им. Какво е общото между тях: наистина загрижени родители много интелигентни и разбрани хора с дечица около и малко преди да навършат 2 години И така като детски психолог веднага ще отговоря, че няма неподходящо време родителите да потърсят мнение на специалист за вси

"Детският свят на емоциите" - психологически карти за емоционална компетентност

 Готови са!!!  Безкрайно съм щастлива, че мога най-официално да ви съобщя, че комплектът карти за емоционално развитие за деца в предучилищна възраст най-накрая е готов! Специализиран психологически комплект за работа с детските емоции, включващ 120 черно-бели карти. Картинките са специално подбрани и разделени в три смислови категории.   В първата част ще откриете лицеви изражения във вариант за момчета и момичета. Представени са шест базови емоции (радост, тъга, страх, гняв, любопитство и отвращение) и пет социални емоции (срам, вина, обида, учудване, задоволство ).  Във втората част акцентът е поставен върху позицията на тялото. Децата следва да могат да разпознаят поведенческата проява на дадена емоция в социален контекст. Третата част има за цел да подпомогне децата в разсъждаването и интерпретирането на различните емоциите и как те могат да бъдат различни за всеки, дори и когато се отнасят за една и съща ситуация.  За да станат игрите наистина забавни, можете да допълните комплек