Пропускане към основното съдържание

Непослушните деца - семинар-дискусия за родители


Една от темите, която предизвиква огромен интерес е "Непослушните деца - причини и подходи за справяне". За да отговоря на множество запитвания относно агресията и противопоставянето, ще се съберем да поговорим за децата - кога и защо не слушат?


На всеки родител се е случвало детето му да се противопостави, да тропне с крак, да се развика или да изпадне в криза в най-неподходящото време и място. Това, че детето не слуша не значи, че е лошо, не значи, че трябва да го сложим в графа непослушно или агресивно, но като родители е предимно наша отговорност да подходим по възможно най-добрия начин. Много статии и съвети можете да намерите в интернет. Но в процес на дискусия тук ще обсъдим от опит кои са най-работещите стратегии.

С кратка презентация, примери и много въпроси от ваша страна ще разгледаме темата.

За предварителна информация какво ще обсъждаме: http://www.radostina-stoyanova.com/2013/03/blog-post.html 

Събота 18.06.2016г. в 11:30ч. - РадостИ - Школа за емоционално развитие, София, жк Младост 1, бл. 16А /партер/

Такса 15 лева, заплаща се на място.

Водещ: Радостина Стоянова - детски клиничен психолог

Към събитието във фейсбук

Коментари

Популярни публикации от този блог

"Детето ми аутист ли е...?" - "Изгасете телевизора!"

Почти 10 години работя и консултирам родители под една или друга форма. За тези, които са се сблъсквали с моята личност, знаят, че от почти 5 години имам частна практика, където се стремя да осигуря достъпна информация относно етапите на развитие при децата, различни отклонения или подходи към отглеждане, възпитаване и образоване на деца. Но една тенденция в последно време ми направи особено силно впечатление и искам да споделя: В почти идентични ситуации (различават се само по това, кой ги е насочил да се обърнат към мен - учител, личен лекар или родителска загриженост) идват родители с един конкретен въпрос: "Детето ми аутист ли е...?" С огромна загриженост и притеснение, което се чете в очите им. Какво е общото между тях: наистина загрижени родители много интелигентни и разбрани хора с дечица около и малко преди да навършат 2 години И така като детски психолог веднага ще отговоря, че няма неподходящо време родителите да потърсят мнение на специалист за вси

Лятна бебешка ваканция!

Здравейте, приятели! Екипът на РадостИ се увеличи с още един член. Радвам се да Ви съобщя, че ни се роди момченце и ще имаме дълга лятна ваканция. Ще се видим отново на есен! :) Консултации само след предварително записан час на електронната поща: office@radostina-stoyanova.com  Ще се провеждат само в съботен ден след 7-ми юли.  

Непослушните деца - причини и подходи за справяне

Решението на всеки проблем много често се крие в това да се вгледаме в себе си. Това правило важи и когато говорим за нашите деца. Преди да се "хванем за главата", че не знаем какво да правим нашето непослушно дете, нека първо да си отговорим на следните няколко въпроса. С ръка на сърцето да погледнем как изглежда нашето ежедневие? Дайте си време да отговорите на въпросите, бъдете честни и самокритични. Резултати са важни само за Вас и Вашето дете. Допитайте се до Вашия партньор или партньорка, може би дори до роднини или близки приятели за това каква е атмосферата вкъщи.                                                                                                                                    ДА           НЕ Често ли действията се развиват бурно при вас? Атмосферата вкъщи е по-скоро шумна и неспокойна отколкото тиха и спокойна? Водите по-скоро един спонтанен отколкото регулиран начин на живот?